w

Wicanders

Vinylkork- og korkgulv

18.01.201711:39 Sture Olsen

Kork er et naturlig materiale som kommer fra barken av korkeik treet. Det har så unike kvaliteter at mennesket ennå ikke har klart å kopiere eller forbedre det. Cellestrukturen i kork ligner en bikube, dette gir kork naturlig termisk og lydisolerende egenskaper. Cellestrukturen gjør også at kork absorberer støt. Disse unike kvalitetene gjør kork ideelt å bruke på gulv. Samtidig får du et gulv med høy gangkomfort samt et materiale som er fornybart og bærekraftig.

Gjennom årene har Wicanders utviklet gulv- og veggbelegg med unike egenskaper, med sin innovative Corktech teknologi. Kork kommer fra barken av korkeik treet. Den høstes for hånd uten å skade treet. Barken vokser ut igjen og gjør dette til en fornybar og bærekraftig ressursforvaltning.

Innovativ teknologi med de unike naturlige egenskapene til kork, oppnår man en høyere standard innen gulv. En perfekt kombinasjon mellom skjønnhet, komfort og holdbarhet.

Det unike med Wicanders gulv oppnås ved å integrere tre lag kork med ulike formål. Det dekorative og visuelle oppnås ved å kombinere forskjellige former av naturlig kork, for å kunne fremstille tynne plater av finér full av autentisitet og personlighet. Et annet, tykkere lag av kork gir overlegen komfort, støy reduksjon og varme. Den integrerte korkbaksiden forsterker termiske og akustiske egenskaper, noe som resulterer i et stille miljø og viktige energikostnadsbesparelser.

Se Wicanders hjemmeside for mer informasjon

Wicanders
Wicanders