w

Kährs

Parkett

15.02.201620:46 Sture Olsen

Kährs er en del av Kährs Group, en innovativ verdensleder i tregulv og PVC-frie gulvbelegg. Kährs ligger i Nybro, midt i de smålandske skogene, på samme plass der AB Gustaf Kähr ble grunnlagt for over 150 år siden. Her sitter kunnskapen om tre dypt i veggene. 

Innovasjoner

150 år lange historie med nyvinninger 

En milepæl i Kährs' historie – og i tregulvets historie – fant sted i 1941, da Gustaf Kähr, grunnleggerens barnebarn, tok patent på lamellparkettbordet. Verdens første konstruerte parkett var født. I 1958 kom det første fabrikklakkerte gulvet, og i 1965 fikk Kährs patent på en helt ny sportsgulvkonstruksjon. De fleste moderne sportsgulv er fortsatt basert på denne konstruksjonen.

Kährs startet sitt eget miljøprogram lenge før det ble vanlig praksis i bransjen. Kährs var den første gulvprodusenten som kunne i 1984 skryte av en produksjonsprosess helt uten løsningsmidler. I 1995 introduserte man Linnea, en gulvserie med enestående egenskaper. Til tross for det tynne toppsjiktet er Linnea like hardt og slitesterkt som mange treimitasjoner, slik som laminatgulv. I tillegg til å være stilfullt, høytytende og lett å legge er Linnea både miljøvennlig og rimelig.

I 2000 introduserte Kährs verdens første parkettgulv med limfri Woodloc®-fuge. Teknologien ble ansett for å være revolusjonerende. Den sørget for raskere legging av gulv og ga perfekte resultater, samtidig ble man kvitt sprekker mellom gulvbordene forårsaket av endringer i omgivelsesklimaet.

Activity Floor – det nye sportsgulvet ble lansert i 2004 som kan legges raskt og over større områder. Gulvet er godkjent i henhold til den globale DIN-standarden for sportsgulv og benyttes ved større idrettsarrangementer. I 2010 kom Kährs mest neste nivå av Woodloc®-fugesystemet – Woodloc® 5S. Denne revolusjonerende nye fugen sørger for enda raskere og enklere legging samtidig som den gir et sterkere gulv.

HVORFOR KÄHRS

Tre er det mest miljøvennlige, vakreste og mest fleksible gulvmaterialet 

Det er mange gode grunner til å velge gulv fra Kährs. Naturlig skjønnhet og teknisk overlegenhet er eksempler på dette. Men her er noen flere.

  • Lengst erfaring
  • Enkelt å legge, raskt å legge
  • Enkelt å ta opp igjen og legge på nytt
  • Limfritt og kan møbleres umiddelbart.
  • Egnet for store områder og har sterke skjøter
  • Motstandsdyktig mot riper
  • Sterk overflate som kan overflatebehandles
  • Stabilt i forskjellige klimaer
  • Minimal bevegelse og mindre formendring

Les mer på Kährs hjemmeside

Nytt Kährs Magasin - Høst 2016
Kährs
Kährs