w

Hunton

Alt du trenger

21.02.201614:56 Sture Olsen

HUNTON

Hunton har i dag en ledende posisjon innen produksjon av trefiberbaserte produkter, og med fokus på å videreutvikle produkter og løsninger til fremtidens bygg.

Det hele startet i 1889 i et lite trebruk på Gjøvik, og selskapet het da Hunton Brug og produserte trepapp basert på egenprodusert tremasse. Det nye Hunton Bruk A/S ble stiftet den 1. august 1932, og var den eneste leverandøren av trefiberplater i Norge inntil 1949. 

I 1992 fusjonerte Hunton med Treschow-Fritzøe og dannet selskapet Hunton Fiber AS. Samme år ble salgsselskapet Byggma etablert sammen med Norsk Wallboards AS for salg og markedsføring i Norge.

Hunton Fiber AS solgte seg ut av salgsselskapet Byggma i 1998. For å kunne sette inn mer effektive markedstiltak, ble det i 2001 opprettet en egen salgsorganisasjon i Norge og Hunton ble dermed en direkteleverandør til norske byggevarekjeder.

MILJØ

Hunton har som mål å utvikle produkter som sparer både brukeren og miljøet for kostnader. Det klarer man gjennom bruk av resirkulert materiale og materiale fra bærekraftig skogbruk. Trefiberprodukter gir bedre fukttransport, noe som reduserer faren for fuktskader og dermed bidrar til å sikre bedre inneklima.

Isolasjon laget av naturlige produkter som trefiber har en vesentlig høyere varmelagringsevne enn konkurrerende produkter. Konsekvensen er lavere kostnader til oppvarming.

PRODUKTER

Hunton har utviklet egne løsninger og produkter til byggkonstruksjon samt til tak, gulv, vegg og isolasjon. Dette er Hunton-løsninger som gjør det enkelt å oppnå byggetekniske krav, for eksempel til passivhus.

Asfaltplaten er den mest kjente fra Hunton, som også leverer isolasjon, bjelker, stubbloft, trinnlydplater etc.

Les mer på Hunton sin hjemmeside

Hunton
Hunton