w

Kjeldstad Trelast

Trelast og byggematerialer for alle formål

25.01.201808:57 Sture Olsen

Hvorfor bygge i tre?

Kjeldstad-konsernet er en betydelig leverandør av trelast og videreforedlete produkter til byggevarebransjen og byggeindustrien. Produktgrupper omfatter ved siden av tradisjonell trelast også bolig- og elementproduksjon samt egen takstolproduksjon.

Kjeldstad har avdeling i Levanger, Støren og Selbu.

Avdeling Levanger produserer innvendig panel, heltregulv og utvendig kledning, der en stor del er spesialproduksjon. Anlegget leverer de mest moderne løsninger innen overflatebehandling.

På Støren produseres årlig rundt 35000m3 trelast av lokalt tømmer i gran og furu. En stor del av dette blir videreforedlet i bedriftens høvleri og impregnering. Bedriftens produksjonsutstyr er fleksibelt og er i stand til å etterkomme de fleste kundeønsker for dimensjoner/ profiler som ikke ligger i standardsortimentet.

Selbu produseres skurlast, lekt, konstruksjonslast og impregnert. Avdelingen er også spesialisert på limtreprodukter som K-Bjelke og K-Stender. En stor del av limtreproduktene leveres som Konstruksjonspakke. Konstruksjonspakke er et skreddersydd byggsystem som effektiviserer byggeprosessen på byggeplass.

Konstruksjonspakke fra Kjeldstad Trelast

Kjeldstads K-bjelker og K-stender er produsert med sammenlimte lameller fra spesielt utvalgt trevirke med ekstra lavt fuktinnhold. Samtlige K-produkter fra Kjeldstad vil derfor ha en stabilitet og retthet som langt overgår andre konstruksjonsmaterialer i tre.

I tillegg til K-bjelke og K-stender har Kjeldstad Trelast utviklet Konstruksjonspakken. Konstruksjonspakken eller K-pakken er et komplett byggystem der alle virkesdeler er ferdig kappet og bearbeidet. Et prosjekt består av Prosjektering der alle detaljer tegnes og beregnes, Produksjon der hver del produseres i en automatisert prosess og Levering av separate pakker tilpasset byggeprosessen.

Limtre leveres både ubehandlet og impregnert