w

Norgesvinduet

Kvalitet gir trygghet

10.02.201616:14 Sture Olsen

Norgesvinduet Svenningdal AS ble etablert i 1918. Grunnleggeren var Johan Lund Arntsberg som begynte med produksjon av møbler, dører og vinduer. I 1971 gikk bedriften over til produksjon av Husmorvinduet på lisens. Siden 1991 har fabrikken utviklet og produsert Norgesvinduet.

KJERNEVED

Harpiks-syrer i kjerneveden motvirker soppangrep og råte. De mest kjente naturlige antisopp- og beskyttelsesvæsker i furua er tjære og harpiks. Kjerneved er naturlig impregnert av harpiks. Ubehandlet kjerneved får etterhvert en naturlig og røff gråfarge. En ubehandlet kledningsvegg av kjerneved kan stå vedlikeholdsfri i mange hundre år. Vi benytter oss av denne veden i våre produkter.

FORM OG VINDUSTYPER

De mest vanlige vinduene er fastkarm, glidehengslet eller topphengslet. I forbindelse med rømnngsveier i kjeller er bunn-/sidehengslet vindu ofte aktuelt, og på hytter er det kanskje sidehenslet vinduer man skal bytte. 

Spesialvindu er et fast vindu og kan ha alle mulige former og fasonger fra buer til kanter og vinkler. Et kombinasjonsvindu kan leveres som kombinasjoner av fastvindu, lukkevindu og balkongdør. Slike kombinasjonsvinduer kan bygges opp av de fleste vindustyper, og om ønskelig ha ulike former for hengsling i en karm uten sammenkobling. 

Du har variasjonsmuligheter (nesten) uten grenser! 

GLASS

Solbeskyttende glass, støydempende glass og ikke minst u-verdi på glass blir mer og mer aktuelt. Norgesvinduet har et bredt utvalg av glasstyper som kan tilpasses ditt behov og ønske. Andre typer glass er selvrensende glass, brannvernglass og sikkerhetsglass. Les mer om glass på www.norgesvinduet.no

SPROSSER

Utenpåliggende sprosser kan tas av for lettere renhold, og kan leveres i ubehandlet eller malt tre. Eller kanksje du ønsker vedlikeholdsfrie aluminiumssprosser i hvit eller en spesiell RAL farge. Norgesvinduet kan også levere PVC sprosser, men vi anbefaler aluminium siden de er stabile i vind og egner seg derfor på større vinduer.

Gjennomgående sprosser fås i 65 mm, 72 mm og 90 mm tykkelse, og alle typer isolerglass kan brukes i gjennomgående sprosser. På faste vinduer kan en sprosse ha til hensikt å øke styrken på hele konstruksjonen med tanke på vindbelastning, eller gi deg symetri i forhold til andre vinduer og et spesiell desgin på ditt hus.

SAMARBEID SIDEN 1991

Ivar Olsen Trelast-Byggevarer AS ble startet i 1991, og har hatt Norgesvinduet som vår hovedleverandør på vinduer og balkongdører siden oppstarten. 

Les mer på Norgesvinduet hjemmeside

Norgesvinduet
Norgesvinduet
Kjerneved
Kjerneved i vinduet
Norgesvinduet
Rask levering!
Kombinasjonsvindu
Norgesvinduet
Solbeskyttende glass
Solbeskyttende glass