w

Natre Vinduer AS kjøper Trenor AS

Etter oppkjøpet vil Natre og Trenor representere noen av Norges mest moderne fabrikkfasiliteter innenfor vindusproduksjon.

15.10.201716:05 Sture Olsen

Natre Vinduer AS og Trenor Vinduer AS har annonsert at Natre skal foreta et oppkjøp av Trenor og selskapets aksjer.

Ifølge en pressemelding er det en felles optimisme for den nye posisjonen Trenor og Natre nå vil ta sammen:

– Vindusbransjen står ovenfor økt og tøffere konkurranse, og i dette perspektivet vil det være viktig å være en del av en større gruppering for å sikre lønnsom vekst for begge selskaper. Trenor har en god drift og lønnsomhet, og har i likhet med Natre de siste årene hatt en betydelig opprustning av både fabrikk og kompetanse for å møte fremtidens krav til produkt og effektivitet, opplyser bedriftene.

– At Trenor Vinduer nå kjøpes av Natre vil være med på å styrke posisjonen til begge parter, og etter oppkjøpet vil Natre og Trenor representere noen av Norges mest moderne fabrikkfasiliteter innenfor vindusproduksjon. Oppkjøpet vil også medføre en betydelig videre utvikling av anlegget på Hemnesberget, heter det i pressemeldingen.

Vindusfabrikken til Trenor ligger på Hemnesberget i Nordland fylke, og selskapet ble etablert allerede i 1925, da under navnet Rana Trevarefabrikk. Anlegget deres rommer omtrent 14 000 kvadratmeter, og bærer preg av å være svært velholdt og oppdatert som følge av betydelige investeringer. De har i dag 81 ansatte, og er den største private arbeidsgiveren i lokalsamfunnet. De selger i likhet med Natre Vinduer utelukkende gjennom forhandler, og hadde i 2016 en omsetning på rundt 105 millioner kroner.

Kilde: Avisa Hemnes